Van Dale Woord van het Jaar 2015 bekend!

Van Dale Woord van het Jaar 2015 bekend!

De afgelopen weken kon er weer volop gestemd worden voor het Van Dale Woord van het Jaar 2015. Hiervoor waren tien genomineerde woorden uitgekozen. Naast het Woord van het Jaar waren er ook publieksnominaties in vijf categorieën. Op sociale media en reguliere media kon men regelmatig discussies volgen over de verschillende woorden en werd er natuurlijk ook gevraagd om vooral te stemmen. Deze aanpak heeft effect gehad, want er is maar liefst 40.000 keer gestemd op de genomineerde kandidaten!

De winnaar die zich vanaf vandaag officieel het Van Dale Woord van het Jaar 2015 mag noemen werd vanmorgen vroeg door Ruud Hendrickx, Vlaams hoofdredacteur van de Dikke Van Dale, bekend gemaakt in een kort filmpje, te vinden op de website.

De absolute winnaar is sjoemelsoftware geworden. Dit woord kreeg maar liefst 48% van alle stemmen en gaat daarmee de geschiedenis in als het officiële Van Dale Woord van het Jaar 2015. Op de tweede plaats staat met 12% het woord poortjesspringer. En op de 3e plaats vinden we het woord of eigenlijk de woorden je suis…

Ook de winnaars van de verschillende categorieën zijn eveneens te bekijken op de website.

 

Reacties

Nog geen reactie
 Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
dinsdag 21 november 2017

Captcha afbeelding