​Muzikale workshop goed voor het brein

​Muzikale workshop goed voor het brein

Goed nieuws voor iedereen die van slimme, sociale en gezonde werknemers houdt. Onderzoek heeft aangetoond dat het maken van muziek niet alleen leuk en gezellig is, maar ook nog eens heel gezond voor je hersenen. Of je nu een prachtig klassiek vioolconcert geeft of een knetterharde solo op je elektrische gitaar, je brein heeft er baat bij. Door het spelen van muziek ontstaan er in je hersenen betere verbindingen tussen de linker (spraak en intellect) en de rechter (gevoel) hersenhelft. Prof. Dr. Erik Scherder, bekend van DWDD, kan dat heel aardig uitleggen. 


'Als je emotie voelt bij muziek dan heb je de neiging om mee te bewegen en dat komt omdat die emotie heel dichtbij het gedeelte in je brein ligt dat je motoriek regelt.' Muziek luisteren en maken maakt mensen bovendien socialer, het acceptatievermogen gaat omhoog en je krijgt minder last van stress.

Gezonde lifestyle

Handig dus voor werkgevers die willen dat hun medewerkers nóg beter presteren omdat ze lekker in hun vel zitten; precies het effect van een muzikale workshop. Zo is het bijzonder om met een kleine groep mensen onder leiding van een rapper een eigen tekst te schrijven en deze rap ook nog eens voor te dragen. Je leert er creatief omgaan met woorden, presenteren en je wordt er dus heel vrolijk van en wat is er beter dan gelukkige medewerkers?

Voor meer informatie over muzikale workshops, ga naar: www.workshoppen.nl

Bron: Workshoppen.nl via Nieuwsbank.nl

 

Reacties

Nog geen reactie
 Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
dinsdag 21 november 2017

Captcha afbeelding