​Legendarische zanger Prince overlijdt op 57-jarige leeftijd

​Legendarische zanger Prince overlijdt op 57-jarige leeftijd

Donderdagochtend werd het levenloze lichaam van zanger Prince Rogers Nelson, zoals de popster voluit heette,op zijn landgoed Paisley Park aangetroffen.

'Het is met grote droefenis dat ik bekend maak dat de legendarische artiest Prince Rogers Nelson gestorven is in Paisley Park,' liet zijn manager Yvette Noel-Schure weten, nadat geruchten over de dood van de zanger op het internet verschenen.

Prince werd levenloos in een lift aangetroffen, waarna er vanuit Paisley Park studio om 09.43 uur Amerikaanse tijd, een noodoproep werd gedaan. Elke poging om de zanger te reanimerenmocht echter niet meer baten.

Op 15 april jl. werd de popster nog opgenomen in het ziekenhuis. Tijdens een concert voelde de zanger zich al niet lekker en in het vliegtuig werd uiteindelijk besloten om een noodlanding te maen in Illinois. Het leek allemaal mee te vallen, aangezien de zanger de volgende dag gewoon weer optrad en er gesproken werd van een flinke griep.

Prince steeg tot grote hoogte in de jaren '80 met hits als When Doves Cry, Let's Go Crazy, Purple Rain en 1999. Ook schreef hij de nummer één-hit Nothing Compares 2 U, dat werd uitgevoerd door de Ierse zangeres Sinead O'Connor.

 

Reacties

Nog geen reactie
 Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
dinsdag 21 november 2017

Captcha afbeelding