​Kindervoorstelling De Notenkraker

​Kindervoorstelling De Notenkraker

Zeg je december, dan zeg je De Notenkraker. Geen enkel muziekstuk en ballet spreekt zo tot de verbeelding als deze balletcompositie van Tsjaikovski, veelal opgevoerd op kerstavond. Wie kent immers niet de bekende Bloemenwals?

Speciale familievoorstelling
In deze speciaal voor kinderen gemaakte voorstelling vertelt Angela Schijf het beroemde verhaal van de Notenkraker. In samenwerking met het Balletorkest worden alle hoogtepunten uit de schitterende muziek van Tsjaikovski ten uitvoeren gebracht. Een geweldige manier om kinderen tijdens deze familievoorstelling kennis te laten maken met het symfonieorkest.

Inhoud
Waar gaat De Notenkraker over? Het verhaal speelt zich af op Kerstavond en Klaartje Hogeboom krijgt een zeer speciaal cadeau. Een pop die met zijn kaken noten kan kraken, een Notenkraker. Echter, midden in de nacht komt de Notenkraker tot leven en dan begint het avontuur voor Klaartje. Samen met de Notenkraker gaat ze op een avontuurlijke reis rond de wereld. Voor deze speciale familievoorstelling is door kinderboekenschrijfster Imme Dros een moderne versie op het klassieke en bekende verhaal geschreven. Deze versie wordt verteld door Angelo Schrijf, in combinatie met intrigerende animatiefilms, gemaakt door Harrie Geelen, en onder begeleiding van de indringende muziek gespeeld door het Balletorkest. Al deze elementen breken een ware sprookjeswereld tot leven, een unieke voorstelling die absoluut niet gemist mag worden.

Waar & wanneer
De familievoorstelling is op zondag 13 december exclusief te zien in het Muziekgebouw aan 't IJ. Er vinden twee voorstellingen plaats. De eerste om 14.00 uur en de tweede om 16.00 uur.

Meer informatie
Meer informatie over de voorstelling, het Balletorkest, data, tijden en tickets, is te vinden op de website van het muziekgebouw:


 

Reacties

Nog geen reactie
 Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
dinsdag 21 november 2017

Captcha afbeelding