​Het Jaar van het Boek is officieel begonnen

​Het Jaar van het Boek is officieel begonnen

Op 4 januari gaf Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de landelijke aftrap van 2016 Jaar van het Boek. "Boeken geven ruimte om onszelf te verliezen in het leven van anderen. Ze vormen ons denken. Daarom geloof ik ook dat het boek de toekomst heeft. Er zullen altijd verhalen zijn en komen die tot onze verbeelding spreken, ons kennis laten maken met nieuwe werelden en ons soms zelfs van gedachten laten veranderen," sprak minister Bussemaker tijdens het geven van het startsein.


Tijdens de aftrap in Bibliotheek Amstelland/Boekhandel Venstra werden de plannen voor het komende jaar bekend gemaakt. De vele jaarlijkse campagnes rondom boeken en lezen krijgen dit jaar extra aandacht, maar ook worden er extra evenementen georganiseerd. Denk hierbij aan een nieuwe en grotere versie van de Aiport Library, de Verkiezing van het Belangrijkste Boek, een prominente plek op de Frankfurter Buchmesse, vele educatieve onderwijsprojecten, een literaire benefietvoorstelling en nog veel meer. 

Ook Tribuna gaat dit jaar veel aandacht besteden aan boeken en lezen. Interviews, artikelen, leuke winacties en bijzondere auteurblogs, zullen dit jaar de revue passeren.

Doe jij, of een organisatie waar je deel van uit maakt, iets bijzonders dit jaar? Laat het ons dan weten en misschien staat jouw actie binnenkort op onze website of komt één van onze redacteuren jou persoonlijk interviewen.

Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 

Reacties

Nog geen reactie
 Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
dinsdag 21 november 2017

Captcha afbeelding