Genomineerden Gouden Lijst en Prijs van de Jonge Jury bekend

Genomineerden Gouden Lijst en Prijs van de Jonge Jury bekend

Tijdens Boekenweek Live, het interactieve scholierenprogramma vanuit de OBA, zijn zojuist de nominaties voor zowel de Prijs van de Jonge Jury als de Gouden Lijst bekendgemaakt. Voor de Gouden Lijst dingen mee, in de categorie oorspronkelijk Nederlandstalig: De Hemel van Bart Moeyaert (Querido),Grensgangers van Aline Sax (Davidsfonds) en Oliver van Edward van de Vendel (Querido). In de categorie vertaald zijn genomineerd: De honden van Allan Stratton, vertaald door Annelies Jorna (Gottmer) en Naar de top van Dan Gemeinhart, vertaald door Tjalling Bos (Lemniscaat).

Voor de Jonge Jury zijn ook vijf boeken in de race, van de ruim 15.000 stemmen kregen zij de meeste stemmen: #Selfie van Caja Cazemier (Ploegsma),100 % Coco Paris van Niki Smit (De Fontein), Lijfstraf van Elle van den Bogaart (Uitgeverij Holland), Moord op school van Rom Molemaker (Uitgeverij Holland) en Shock van Mel Wallis de Vries (De Fontein). Tijdens de Dag van de Jonge Jury wordt op woensdag 20 april 2016 in TivoliVredenburg in Utrecht in aanwezigheid van ruim 1.200 jongeren bekendgemaakt welke jeugdboeken de Prijs van de Jonge Jury en de Gouden lijst 2016 krijgen.

De Gouden Lijst
De Gouden Lijst is de juryprijs voor jeugdliteratuur voor de leeftijd 12 tot 15 jaar. Aan de prijs is per categorie een bedrag van € 1.500,- verbonden. Vorig jaar wonnen Overspoeld van Gideon Samson en Julius 't Hart (Querido) in de categorie oorspronkelijk Nederlandstalig enOnder de ketchupwolken van Annabel Pitcher (Uitgeverij Moon), vertaald door Ellis Post Uiterweer, in de categorie vertaald. De vakjury bestaat uit Helma van Lierop, Toin Duijx, Evy van Raak, Ingrid Bon en Jos Walta.

De Jonge Jury
Tienduizenden scholieren in de leeftijd van 12 tot 16 jaar lezen voor de Jonge Jury tussen september en eind februari naar eigen keuze een aantal jeugdboeken uit het jaar ervoor en brengen een stem uit op hun favoriete titels. Vorig jaar ging de Prijs van de Jonge Jury naar Wreed van Mel Wallis de Vries.

Dag van de Jonge Jury

De Dag van de Jonge Jury is een uniek eendaags literatuurfestival en de afsluiting van het Jonge Jury-seizoen. Op deze dag staan schrijvers en boeken voor jongeren van twaalf tot zestien jaar centraal. Naast optredens van auteurs en artiesten, kunnen de aanwezige jongeren op de Dag van de Jonge Jury workshops volgen, gesprekken voeren met hun favoriete schrijvers en hun boeken laten signeren....


Bron: CPNB

 

Reacties

Nog geen reactie
 Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
dinsdag 21 november 2017

Captcha afbeelding