Eerste Nederlandse Filmnacht

Eerste Nederlandse Filmnacht

Vrijdag 29 april is het zover. De eerste Nederlandse Filmnacht gaat plaatsvinden in Eye Amsterdam en Het Ketelhuis. Hierbij gaat de Nederlandse arthouse film een bijzondere rol spelen, zoals te lezen is op de Facebookpagina van de organisatie.

De organisatie van de Nederlandse filmnacht probeert zich met name te richten op de groep jongvolwassenen die zich nog niet echt bewust is van de Nederlandse arthouse films. Door het initiatief van het Nederlands Filmtheater Overleg wordt getracht hier nu verandering in te brengen. Juist daarom is het programma samengesteld en geproduceerd door jongvolwassenen en cultuurliefhebbers.

De Filmnacht start om 21:00 uur in Eye met de film 'Stop Acting Now' van Mijke de Jong. De exclusieve voorpremière vindt plaats in vier verschillende steden. Na afloop vindt er in Eye een gesprek plaats met de Jong, waarbij een borrel, muziek en theaterelementen natuurlijk niet mogen ontbreken. Daarna wordt het feest vervolgt in Het Ketelhuis, waarbij de organisatie aangeeft alles te verwachten op weg naar deze locatie, maar ook op de locatie. Denk hierbij aan: kunst, theater, dans, muziek en natuurlijk heel veel film. Tevens is er een DJ aanwezig en is er genoeg ruimte en tijd om te discussiëren, want het evenement duurt tot 03:00 uur. Het belooft een uniek spektakel te worden dat niet mag worden gemist en voor slechts tien euro kun je de hele avond aanwezig zijn.

Op de Facebookpagina van De Nederlandse Filmnacht is binnenkort het programma te vinden.

De Eerste Nederlandse Filmnacht is een initiatief van Eye, het Nederlands Filmtheater Overleg en het Filmfonds.

 

Reacties

Nog geen reactie
 Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
dinsdag 21 november 2017

Captcha afbeelding